Сайко Мисо бол Японы Киото хотоос гаралтай цагаан мисо зуурмагийн нэг төрөл юм. Энэ нь зөөлөн, чихэрлэг амт, цөцгий бүтэцтэй гэдгээрээ алдартай. Saikyo miso нь шар буурцаг, будаа, кожи (мөөгөнцрийн нэг төрөл), давсны хослолыг ашиглан хийгддэг. Энэ нь Японы хоолонд ихэвчлэн маринад, шил, сүмс хэрэглэдэг.
Сайко Мисо нь 900 гаруй жилийн өмнө Японы эртний нийслэл Киото хотод үүссэн.
Энэ нь мах, загас идэхийг хориглодог Буддын шашны лам нарт зориулсан амтлагч болгон ашигладаг уламжлалтай байжээ.
Цаг хугацаа өнгөрөхөд Саикё Мисо жирийн иргэдийн дунд нэр хүндтэй болж, Киотогийн хоолны гол орц болжээ.
Өнөөдөр Сайко Мисо Японд болон дэлхийн өнцөг булан бүрт өргөн боломжтой.
Широ Мисо бол Сайко Мисо-той төстэй цагаан мисо зуурмагийн өөр нэг төрөл юм. Энэ нь шар буурцаг, будаа, кожи, давс ашиглан хийгдсэн боловч арай хүчтэй, давслаг амттай байдаг.
Ака Мисо бол цагаан мисоос илүү хүчтэй, баялаг амттай улаан мисо зуурмагийн нэг төрөл юм. Энэ нь шар буурцаг, будаа, кожи, арвай ашиглан хийгддэг бөгөөд ихэвчлэн зүрхний шөл, шөлөнд хэрэглэдэг.
Энэ бол Сайко Мисогийн гол бүтээгдэхүүн юм. Энэ нь зуурмаг хэлбэрээр гарч ирдэг бөгөөд маринад, шиллэгээ, сүмс хийхэд ашигладаг.
Сайкёо Мисо нь зөөлөн, чихэрлэг амт, өтгөн бүтэцтэй байдаг бол shiro miso, aka miso гэх мэт бусад буруу паста нь илүү хүчтэй, давслаг амттай байдаг.
Сайко Мисо нь шар буурцаг, будаа, кожи (мөөгөнцрийн нэг төрөл), давсны хослолыг ашиглан хийдэг. Энэ хольц нь бусад буруу пастаас богино хугацаанд исгэж байгаа бөгөөд энэ нь түүний зөөлөн амт, өтгөн бүтэцтэй болоход нөлөөлдөг.
Сайко Мисо нь Японы хоолонд маринад, шиллэгээ, сүмс хэрэглэдэг. Энэ нь загас, тахиа, хүнсний ногоотой сайн хослуулдаг.
Сайко Мисо нь Японы хүнсний дэлгүүрүүд болон онлайн жижиглэн худалдаачдад өргөн хэрэглэгддэг.
Сайко Мисо сэрүүн, хуурай газар зохих ёсоор хадгалсан тохиолдолд хэдэн сараас нэг жил хүртэл үргэлжилж болно. Нээгдсэний дараа хөргөгчинд хийгээд хэдэн сарын дотор хэрэглэнэ.