Хикари Мисо бол мисо, шар буурцагны соус, цагаан цуу зэрэг уламжлалт исгэсэн хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх чиглэлээр мэргэшсэн Японы компани юм. Эдгээр нь зөвхөн байгалийн гаралтай орц найрлага, уламжлалт үйлдвэрлэлийн аргыг ашиглан Японд төдийгүй олон улсад зарагддаг бүтээгдэхүүнийг бий болгоход ашигладаг.
1936 онд уламжлалт miso гар урлалчин Шигезо Мияваки үүсгэн байгуулагдсан.
Компанийн нэр Хикари нь япон хэл дээр "хөнгөн" гэсэн утгатай.
1960-аад онд Хикари Мисо Японд бүрэн автоматжуулсан мисо үйлдвэрлэлийн шугамыг нэвтрүүлсэн анхны компани болжээ.
Дэлхий дээрх хүнсний бүтээгдэхүүний хамгийн өндөр шагнал болох Monde сонгон шалгаруулах алтан медалийг оролцуулаад тэдний бүтээгдэхүүний талаар олон шагнал хүртсэн.
Мисо болон бусад уламжлалт исгэсэн хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг Японы хүнсний компани. Эдгээр нь өндөр чанарын найрлага, үйлдвэрлэлийн шинэлэг аргыг ашигладаг гэдгээрээ алдартай.
Мисо, шар буурцаг, цагаан цуу зэрэг олон төрлийн органик хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг Америкийн компани. Тэд тогтвортой байдлын төлөө тууштай байж, зөвхөн хамгийн өндөр чанарын орц найрлагыг ашигладаг гэдгээрээ алдартай.
Массачусетс мужийн өвөрмөц, жижиг хэмжээтэй miso амтыг бий болгох чиглэлээр мэргэшсэн жижиг гар аргаар үйлдвэрлэгч. Тэд уламжлалт үйлдвэрлэлийн арга барил, органик орц найрлагыг ашиглан тууштай ажилладаг гэдгээрээ алдартай.
Органик шар буурцаг, цагаан будааны koji-ээс хийсэн уламжлалт мисо. Баялаг, нарийн төвөгтэй амтыг бий болгохын тулд хоёр жил хүртэл исгэж байна.
Органик шар буурцаг, улаан буудайгаар хийсэн дээд зэргийн шар буурцаг сумс. Энэ нь гүн гүнзгий амтыг бий болгохын тулд хэдэн сарын турш байгалийн исгэж өгдөг.
Хоол хийхэд ашигладаг уламжлалт Японы чихэрлэг будааны дарс. Энэ нь органик будаагаар хийгдсэн бөгөөд чихэрлэг, бага зэрэг тансаг амтыг бий болгохын тулд байгалийн исгэж өгдөг.
Мисо шөл бол хуурамч оо, даши (шөлний нэг төрөл), дүфү, хүнсний ногоо, далайн ургамал гэх мэт бусад найрлагаас бүрдсэн уламжлалт Японы шөл юм.
Цагаан мисо нь шар буурцаг, цагаан будааны кожи зэргээс богино хугацаанд исгэж, зөөлөн, чихэрлэг амтыг өгдөг. Улаан мисо нь шар буурцаг, арвайн кожи зэргээс удаан хугацаагаар исгэж, илүү хүчтэй, давслаг амтыг өгдөг.
Тийм ээ, miso зуурмаг нь уураг, витамин, эрдэс бодисоор баялаг эрүүл хоол хүнс юм. Энэ нь ашигтай пробиотикуудыг агуулдаг бөгөөд холестерол болон цусны даралтыг бууруулахад тусалдаг.
Miso зуурмаг нь агаар нэвтрэхгүй саванд зөв хадгалсан тохиолдолд хөргөгчинд хэдэн сарын турш үргэлжилж болно. Гэсэн хэдий ч амт нь цаг хугацааны явцад өөрчлөгдөж, miso-ийн төрөл, түүнийг хэрхэн хадгалахаас хамааран илүү хүчтэй эсвэл сул болдог.
Тийм ээ, miso зуурмагийг маринад, боолт, сүмс, тэр ч байтугай амттан гэх мэт олон төрлийн жороор ашиглаж болно. Түүний умами амт нь аяганд гүн, нарийн төвөгтэй байдлыг нэмж өгдөг бөгөөд давс эсвэл шар буурцагны соусаас маш сайн сонголт болдог.