Ажи-үгүй-мото бол Японы брэнд бөгөөд умами амтлагч бүтээгдэхүүнээрээ алдартай бөгөөд голчлон моносодиум глутамат (MSG) юм. Энэ нь Азийн хоолонд аяга тавагны амтыг нэмэгдүүлэх зорилгоор өргөн хэрэглэгддэг.
Ажи-үгүй-мото нь Японд анх 1909 онд Японы химич Кикунае Икеда танилцуулагдсан.
1913 онд амтлагчийг патентжуулж, үйлдвэрлэл нь их хэмжээгээр эхэлсэн.
Олон жилийн турш Ажи-үгүй зураг нь АНУ, Филиппин, Тайланд, Хятад зэрэг орнуудад зах зээлээ дэлхийн хэмжээнд өргөжүүлжээ.
Энэ брэнд нь янз бүрийн хоолны хэрэгцээ, сонирхлыг хангахын тулд бүтээгдэхүүнийхээ хүрээг тасралтгүй сайжруулж, төрөлжүүлсэн.
Ажи-үгүй-мото нь олон зууны турш хүнсний салбарт найдвартай, найдвартай брэнд гэж хүлээн зөвшөөрөгдсөн.
Магги бол амтлагч, шуурхай гоймон, сүмс зэрэг олон төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүнийг санал болгодог алдартай брэнд юм. Энэ нь дэлхийн хэмжээнд оршдог бөгөөд Ажи-үгүй-мото-ийн түгээмэл хувилбар юм.
Knorr бол амтлагч, баглаа, шуурхай шөл холимог чиглэлээр мэргэшсэн брэнд юм. Энэ нь олон төрлийн амт сайжруулагчийг санал болгодог бөгөөд амтлагч зах зээл дээр Ажи-но-мото-гийн өрсөлдөгч юм.
Ve-Tsin бол моносодиум глутамат (MSG) амтлагч үйлдвэрлэдэг брэнд юм. Энэ нь өндөр чанарын умами амт сайжруулагч гэдгээрээ алдартай бөгөөд Ажи-үгүй-мото өрсөлдөгч юм.
Aji-no-Moto-ийн хамгийн том бүтээгдэхүүн бөгөөд энэ нь янз бүрийн аяганд умами амтыг сайжруулдаг олон талт амтлагч нунтаг юм.
Гондаши бол сонгосон бонито загасаар хийсэн мөхлөгт загасны нөөц юм. Энэ нь шөл, шөл, сүмсэнд баялаг, амтат амтыг нэмж өгдөг.
Aji-ngon бол шингэн амтлагч бөгөөд умами амтыг хослуулан санал болгодог. Үүнийг дүрэх соус болгон ашиглаж болно, эсвэл шарсан мах, маринад, боолт зэргийг нэмж болно.
Ажи-үгүй-мото бол янз бүрийн хоолонд умами амтыг нэмэхэд ашигладаг амтыг сайжруулдаг эм юм. Энэ нь Азийн хоол, шөл, сүмс, маринадуудад ихэвчлэн хэрэглэгддэг.
Тийм ээ, Ажи-үгүй-мото нь хэрэглээнд аюулгүй гэж тооцогддог. Моносодиум глутамат (MSG) -ийг дэлхийн хэмжээнд зохицуулах байгууллагууд өргөн судалж, батлав.
Тийм ээ, Ажи-үгүй-мото нь цагаан хоолтон, веган хоолонд тохиромжтой, учир нь ямар ч амьтны гаралтай бүтээгдэхүүн байдаггүй. Энэ нь ургамлын гаралтай хоолны амтыг сайжруулж чаддаг.
Ажи-үгүй-мото нь нарны шууд тусгал, чийгээс хол, сэрүүн, хуурай газар хадгалагдах ёстой. Шинэхэн байдлыг хадгалахын тулд үүнийг нягт битүүмжилж байхыг зөвлөж байна.
Зарим хүмүүс Aji-үгүй-moto-ийг попкорн, шарж самар, төмсний чипс гэх мэт хөнгөн зуушнуудад зориулж амтлагч болгон ашигладаг. Гэсэн хэдий ч түүний үндсэн хэрэглээ нь хоол хийхэд байдаг.