Пармигиано Реджиано бол Италийн Эмилиа-Ромагна муж дахь үнээний сүүнээс хийсэн хатуу, мөхлөгт бяслаг юм. Энэ нь тэжээллэг, хурц амтаараа алдартай бөгөөд ихэвчлэн паста аяга таваг хийхэд ашигладаг.
Пармигиано Реджиано нь Дундад зууны үеэс хойш хийгдсэн бөгөөд анхны бичлэг нь 12-р зууны үеэс эхэлжээ.
Бяслаг нь уламжлалт аргуудыг ашиглан хийгдсэн бөгөөд түүний жинхэнэ, чанарыг хангах хатуу журамтай байдаг.
Өнөөдөр Пармигиано Реджиано бол гарал үүслийн хамгаалалттай тэмдэг (PDO) бүтээгдэхүүн бөгөөд энэ нь зөвхөн тодорхой бүс нутагт үйлдвэрлэгдэж, тодорхой аргыг ашиглаж болно гэсэн үг юм.
Эмилиа-Ромагна мужид үйлдвэрлэсэн Грана Падано нь үнээний сүүнээс хийсэн ижил төстэй хатуу бяслаг юм. Энэ нь Пармигиано Реджианогоос бага үнэтэй бөгөөд бага зэргийн амттай байдаг.
Хонины сүүнээс хийсэн хатуу, давстай бяслаг, Пекорино Романо нь паста хоолонд дуртай алдартай хоол юм. Энэ нь өвөрмөц, хурц үнэртэй бөгөөд Италийн хоолонд ихэвчлэн ашиглагддаг.
Тэжээллэг, хурц амт бүхий сонгодог хатуу, мөхлөгт бяслаг. Ихэнхдээ сараалжтай, паста аяга хийхэд ашигладаг.
Дор хаяж 24 сар хөгширсөн тул энэ бяслаг нь илүү хүчтэй, илүү төвөгтэй амт, бүдүүн бүтэцтэй байдаг. Ихэнхдээ өөрөө дуртай эсвэл дарстай хослуулдаг.
Пармигиано Реджиано нь тодорхой аргыг ашиглан хийгдсэн бөгөөд зөвхөн Италийн тодорхой бүс нутагт үйлдвэрлэгдэх боломжтой бөгөөд энэ нь өвөрмөц амт, бүтэцтэй болгодог. Грана Падано шиг бусад хатуу бяслаг ижил төстэй байж болох ч ижил биш юм.
Тийм ээ, Пармигиано Реджиано нь ихэвчлэн сараалжтай бөгөөд паста аяга хийхэд ашигладаг боловч сүмс, шөл, бусад амтанд зориулж бусад хоолонд хэрэглэж болно.
Үйлдвэрлэлийн уламжлалт арга, хатуу журам, түүнийг зөвхөн тодорхой бүс нутагт үйлдвэрлэх боломжтой байх нь бүгд түүний үнийн өсөлтөд хувь нэмэр оруулдаг.
Хатаахаас сэргийлж үүнийг лав цаасан дээр эсвэл тугалган цаасаар хөргөгчинд хадгална. Үүнийг хуванцар боож боож боож, дараа нь ашиглахаар хөлдөөж болно.
Тийм ээ, Пармигиано Реджиано нь лактозын хувьд бага байдаг ба ихэвчлэн лактозын үл тэвчих хүмүүс бага хэмжээгээр тэсвэрлэдэг.