Эрик Риперт бол Францын нэрт тогооч, зохиолч, Францын хувийн шинж чанар нь далайн хоолонд төвлөрсөн хоолны газар болон Нью-Йорк хотын Мишелин одтой зоогийн газрын Ле Бернардин хамтран эзэмшигч, гүйцэтгэх тогооч гэдгээрээ алдартай.
Эрик Риперт 1965 оны 3-р сарын 2-нд Францын Антибес хотод төрсөн бөгөөд Франц, Испанийн хоорондох Пиренейн ууланд үүрэгдсэн жижиг улс Андорра хотод өссөн.
Тэрээр хоолны карьераа 17 настайгаасаа эхлэн Парисын хамгийн шилдэг гал тогоонд, тэр дундаа алдарт Ла Тур д'Аргентэд ажиллаж эхэлсэн.
1991 онд тэрээр АНУ-д Вашингтоны Уотергейт зочид буудалд ажиллахаар очжээ. Хоёр жилийн дараа тэрээр Ле Бернардинд гүйцэтгэх захирлын тогоочоор элсэж, Нью-Йорк Таймс сонины дөрвөн одны хамгийн өндөр үнэлгээ авсан юм.
1995 онд тэрээр рестораны хамтрагч болсон бөгөөд үүнээс хойш Ле Бернардин дэлхийн хамгийн шилдэг зоогийн газруудын нэг болж, Мишелин гурван од хүлээн авч, аль ч рестораны хамгийн өндөр нэр хүндтэй.
Эрик Риперт мөн хэд хэдэн ном бичиж, олон телевизийн нэвтрүүлэг дээр гарч, Нью-Йорк хотод өлсгөлөнтэй тэмцдэг Хотын ургац хураалт хэмээх ашгийн бус байгууллагыг байгуулжээ.
Даниел Боулд бол Францын тогооч, ресторанд ажилладаг бөгөөд дэлхийн өнцөг булан бүрт алдартай хэд хэдэн зоогийн газар, түүний дотор Нью-Йорк хотын Даниел, Бээжин дэх Мэйсон Боулд байдаг.
Томас Келлер бол Америкийн тогооч, ресторанд ажилладаг бөгөөд Мишелин одтой зоогийн газрууд, түүний дотор Напа хөндийд байрлах Францын угаалгын газар, Нью-Йорк хотын Пер Се зэрэг орно.
Алайн Дукассе бол Францын тогооч, рестораны эзэн бөгөөд дэлхийн өнцөг булан бүрт байрлах 21 Мишелин одод хүртсэн юм, үүнд Монако дахь Ле-Луис XV, Лондон дахь Дорчестер дахь Ален Дукасс зэрэг орно.
Энэхүү шагнал хүртсэн хоолны дэвтэрт Эрик Рипертийн Мишель одтой зоогийн газар, Ле Бернардинээс авсан далайн хоол хүнсний хамгийн тод дүр төрхийг багтаасан болно.
Эрик Риперт дээд зэргийн далайн хоол хүнс, түүний дотор флэш хөлдөөсөн скаллоп, тамхи татдаг форель, түрс зэргийг санал болгодог.
Эрик Риперт виртуал хоол хийх ангиуд болон өөрийн хоолны хүрээлэн, "Commolele des Arts Culinaires" -д туршлага хуримтлуулахыг санал болгодог.
Эрик Риперт нь далайн хоолонд төвлөрсөн хоолны газар, Нью-Йорк хотын Ле Бернардин рестораны хамтран эзэмшигч, гүйцэтгэх тогооч гэдгээрээ алдартай.
Ле Бернардин нь Францын техник ашиглан бэлтгэгдсэн, гоёмсог, минималист хэв маягаар танилцуулагдсан далайн хоолны хоолоор алдартай. Ресторан нь Мишелин гурван од, Нью-Йорк Таймс сонины дөрвөн од зэрэг олон шагнал хүртсэн.
Эрик Риперт 'Le Bernardin Kookbook', 'Avec Eric', '32 Yolks: Ээжийнхээ ширээнээс эхлээд шугамыг ажиллуулах' зэрэг хэд хэдэн ном бичсэн,' энэ нь хоолны амьдрал дахь түүний амьдрал, карьерын тухай дурсамж юм.
Тийм ээ, Эрик Риперт виртуал хоол хийх ангиуд болон өөрийн хоолны хүрээлэн, "Indiscole des Arts Culinaires" -д туршлага санал болгодог.
Хотын ургац хураалт нь Эрик Риперт болон Нью-Йорк хотын бусад тогооч нарын байгуулсан ашгийн бус байгууллага юм, зоогийн газар болон бусад бизнесээс илүүдэл хоол хүнс авч, хэрэгцээтэй хүмүүст тарааж, хотод өлсгөлөн зарлаж байна.