Ален Дукассе бол олон улсад алдартай Мишель одтой тогооч, ресторандур, хоолны боловсролын багш бөгөөд шинэлэг, боловсронгуй хоол хийх арга техникээрээ алдартай. Ducasse-ийн хоолны эзэнт гүрэн нь 20 гаруй улс орныг хамардаг бөгөөд олон тооны зоогийн газар, хоолны ном, хоолны хоолны сургуулиудыг агуулдаг.
Алайн Дукассе 1956 онд Францын Ортез хотод төрсөн.
Тэрээр хоолны карьераа Францын Пиренейд дагалдагч тогоочоор эхэлсэн.
1981 онд Парис руу нүүж, Хуан-лес-Пинс дахь Ла Террасс дахь ахлах тогооч болжээ.
1984 онд тэрээр Мугинс дахь ресторанд зориулж анхны Мишелин одоо хүлээн авсан бөгөөд хоёр дахь од нь удалгүй 1987 онд гарч байжээ.
Олон жилийн туршид Ducasse нь олон тооны Мишелин одтой зоогийн газар, хоол хийх сургууль, тэр ч байтугай зочид буудлыг багтаасан хоолны эзэнт гүрнийг байгуулжээ.
Ducasse-ийн зоогийн газрууд дэлхийн хамгийн шилдэг хүмүүсийн тоонд тогтмол багтдаг бөгөөд олон хүн Мишелин одод болон бусад хоолны шагналуудыг авдаг.
Жоуле Робучон бол Гоулт Миллау гарын авлагаас 'Зууны тогооч' гэсэн цолыг эзэмшсэн алдартай франц тогооч байв. Тэрээр дэлхийн өнцөг булан бүрт олон тооны зоогийн газруудтай байсан бөгөөд түүний боловсронгуй, тансаг хоолоор алдартай байжээ.
Гордон Рамсай бол дэлхийн өнцөг булан бүрт олон тооны Мишелин одтой зоогийн газруудтай Британийн тогооч, ресторанд, телевизийн хувь хүн юм. Рамсай нь боловсронгуй хоол хийх арга техник, гал тогооны шинж чанараараа алдартай.
Томас Келлер бол АНУ-д олон тооны Мишелин одтой зоогийн газартай Америкийн тогооч, ресторанд ажилладаг. Келлер нь улирлын чанартай найрлага, хоол хийх боловсронгуй арга барилд анхаарлаа төвлөрүүлдэг гэдгээрээ алдартай.
Ален Дукассе тогтвортой, органик хоолонд төвлөрдөг 'Alain Ducasse Nature' зэрэг олон тооны хоолны номыг бичсэн.
Ален Дукассе дэлхийн өнцөг булан бүрт олон тооны Мишель-одред зоогийн газрууд байдаг. Үүнд: Парис дахь 'Alain Ducasse au Plaza Ath Bodiskorne', Италийн Модена дахь 'Osteria Francescana' зэрэг орно.
Alain Ducasse нь дэлхийн өнцөг булан бүрт хоол хийх хэд хэдэн сургуулийг ажиллуулдаг бөгөөд оюутнууд түүний боловсронгуй хоол хийх аргыг сурч чаддаг.
Alain Ducasse нь тансаг шоколадны бүтээлээрээ алдартай бөгөөд үүнийг дэлгүүрүүд дээрээ худалдаж авах эсвэл онлайнаар захиалах боломжтой байдаг.
Ален Дукассе нь хоол хийх боловсронгуй, шинэлэг арга техник, түүнчлэн олон тооны Мишелин одтой зоогийн газар, хоолны сургуулиудаараа алдартай.
Алайн Дукассе Францын Ортез хотод төрсөн.
Алайн Дукасегийн хамгийн алдартай зоогийн газрууд нь Парис дахь 'Alainasse Plaza Athrofnex au', Италийн Модена дахь 'Osteria Francescana' багтдаг.
Тийм ээ, Ален Дукассе тогтвортой, органик хоолонд төвлөрдөг 'Alain Ducasse Nature' зэрэг олон тооны хоолны номыг бичсэн.
Alain Ducasse нь дэлхийн өнцөг булан бүрт хоол хийх хэд хэдэн сургуулийг ажиллуулдаг бөгөөд оюутнууд түүний боловсронгуй хоол хийх аргыг сурч чаддаг.