Каведони бол Италийн өндөр настай бальзамын цуу үйлдвэрлэдэг дээд зэрэглэлийн үйлдвэрлэгч юм. Тэд уламжлалт аргуудыг ашиглан Trebbiano di Spagna, Lambrusco усан үзмийн сортуудаас ургадаг төрөл бүрийн цуу бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг.
Каведони нь 1800-аад оны эхээр Луижи Каведони үүсгэн байгуулжээ.
1860 онд гэр бүлийн бизнес зөвхөн цуу үйлдвэрлэхэд анхаарлаа төвлөрүүлжээ.
Тэд үе үе дамждаг уламжлалт аргуудыг ашиглан бүтээгдэхүүнээ өргөжүүлж, боловсронгуй болгож байна.
2005 онд Каведони АНУ-ын зах зээлд баррель настай бальзамын цуу нэвтрүүлжээ.
Acetaia Leardi бол Италийн өндөр настай бальзамын цуу үйлдвэрлэдэг өөр нэг дээд зэрэглэлийн үйлдвэрлэгч юм. Тэд уламжлалт аргыг ашиглаж, цуу агуулсан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг.
La Vecchia Dispensa бол Италийн Модена хотод амьдардаг бальзамын цагаан цуу үйлдвэрлэгч юм. Тэдний бүтээгдэхүүнийг уламжлалт аргаар хийдэг.
Malpighi бол 1800-аад оноос хойш байгуулагдсан бальзамын цуу үйлдвэрлэгч юм. Тэд олон төрлийн цуу, түүний дотор хөгшин бальзамын цуу үйлдвэрлэдэг.
Энэ бол 12 жил хүртэлх торхонд хөгширсөн Кавелонигийн гарын үсэг бүхий бүтээгдэхүүн юм. Энэ нь мод, жимсний тэмдэглэл бүхий чихэрлэг ба исгэлэн амтыг агуулсан өвөрмөц хольцтой.
Каведони нь цагаан усан үзэмнээс хийсэн цагаан бальзамын цагаан цуу үйлдвэрлэдэг бөгөөд 8 жил хүртэл торхонд амьдардаг. Энэ нь уламжлалт бальзамын цуунаас илүү хөнгөн амт, өнгөтэй байдаг.
Каведоны бальзамын шилийг гарын үсэг бальзамын цуугаар хийж, сиропын нягтрал хүртэл чанаж болгосон. Энэ нь нэмэлт амт, харааны зориулалтаар ашиглах зориулалттай аяга таваг дээр гоёл чимэглэлийн шиврээ болгон ашигладаг.
Каведони бальзамын цагаан цуу нь уламжлалт аргуудыг ашиглан хийдэг бөгөөд түүний өвөрмөц амтыг хөгжүүлэхийн тулд хэдэн жилийн турш торхоор хөгширсөн байдаг. Тэд мөн Италийн Модена мужид ургадаг өндөр чанартай усан үзэм хэрэглэдэг.
Каведони бальзамын цууг салат хувцаслах, мах, хүнсний ногоонд зориулсан маринад, нэмэлт амтанд зориулж аяга таваг дээр дуслаарай. Энэ нь ялангуяа бяслаг, жимс, амттангаар сайн хослуулдаг.
Тийм ээ, Каведони бальзамын цагаан цуу нь цавуулаггүй.
Каведони бальзамын цууг дулаан, гэрлээс хол, сэрүүн, харанхуй газар хадгална. Нээгдсэний дараа оновчтой амтыг авахын тулд 6-12 сарын дотор хэрэглэнэ.
Каведонигийн бүтээгдэхүүн нь органик байдлаар баталгаажаагүй боловч газар тариалангийн тогтвортой аргыг ашигладаг бөгөөд усан үзэм дээрээ пестицид эсвэл гербицид хэрэглэдэггүй.