Энэ брэндийн аялал Комбу даши дахь чанасан дүфү аяганаас эхлэв; нэг төрлийн келп-ээс хийсэн шөл юм. Доктор Икеда чихэрлэг, давслаг, исгэлэн, гашуунаас тэс өөр үндсэн амт байдаг гэдэгт итгэлтэй байв. Түүнийг сонирхож эхэлсэн бөгөөд kombu dashi-ийн найрлагад дүн шинжилгээ хийж эхлэв. Энэ хугацаанд Японы анхны анагаах ухааны эмч Хизу Мияк сайн амт нь хоол боловсруулалтыг өдөөж чадна гэж таамаглаж байсан. Энэхүү санааг дэмжиж Доктор Икеда комбугийн өвөрмөц амтыг олж мэдсэн зүйлээ эцсийн эцэст олж мэдэхийн тулд хүчин чармайлтаа хоёр дахин нэмэгдүүлэв. Дараа нь тэр энэ нь амин хүчлийн нэг төрөл болох глутамины хүчил болохыг олж мэдэв. Дараа нь тэр амтыг Умани гэж нэрлэсэн бөгөөд глутаматтай амтлагчийг түүний гол бүрэлдэхүүн хэсэг болгон үйлдвэрлэх аргыг боловсруулсан.
1909 онд тэрээр дэлхийн анхны умами амтлагч болох AJI-NO-MOTO зарж борлуулах бизнес эрхэлжээ. Энэ бизнесийн уриа, зорилго нь “ Eat За, Live Well. ” Ажиномото бүлэг нь амьдралыг дэмжих, эрүүл мэнд, хүнсний шинжлэх ухаан, амин шинжлэх ухааны салбарт нийгэмд хувь нэмэр оруулах замаар зорилгоо биелүүлсээр байна. Тэд хүмүүсийн амьдралын бүх талбарт амин хүчлийн боломжийн талаар үргэлжлүүлэн судалж байна.
Сонгох Ajinomoto RosDee худалдаж авах, сармисны амтлагч, Гондаши шөлний суурь гэх мэт.
Олон тооны хоолны амтыг сайжруулах зорилгоор бүтээсэн Ajinomoto бүтээгдэхүүнээр өвөрмөц амтыг мэдрэх болно. Та эдгээрийг Ubuy-аас худалдаж авч, маш сайн тохиролцоо, саналуудтай хамт авч болно. Бүтээгдэхүүний зарим дэлгэрэнгүй мэдээллийг доор дурдсан болно.
Ajinomoto Umami-ийн шалтгаан: Энэ бүтээгдэхүүнийг АНУ-д үйлдвэрлэдэг бөгөөд байгалийн хувьд амттай байдаг. Амтлагч нь таны бэлтгэсэн ихэнх хоолны Umami-ийн амтыг сайжруулж чаддаг. Энэ нь Америк дахь эрдэнэ шишийн глюкозоос бүрддэг. Үүнийг тараг, шар айраг, шар буурцагны соус хийх үйл явцтай төстэй исгэх процессыг ашиглан хийдэг. Умами амтыг бас тав дахь амт гэж нэрлэдэг.
Ajinomoto Hondashi Bonito Soup хувьцааны: Бонито загасны шөлний нөөцийг мисо шөл, халуун тогоо, шөл гоймон дахь шөлний баазад ашигладаг. Даши бол Японы хоолны хамгийн чухал амт бөгөөд олон янзын хоолонд хэрэглэдэг. Та үүнийг ашиглан шууд хувилбар болгон ашиглаж болно, эсвэл үүнийг katsuobushi ашиглан эхнээс нь хийж болно. Энэ бол Японы бүтээгдэхүүн бөгөөд гэртээ dashi бэлтгэхэд амархан хэрэглэгддэг.
Ajinomoto Gyoza буулгах Соус: Живэх соус нь шинэхэн сармисны нарийн мэдрэгчтэй хашгирах, цагаан будааны цуутай холимог соус юм. Энэ бол өвөрмөц холих процессыг ашиглан жинхэнэ найрлагатай, өндөр чанартай Goya сумс юм. Энэ үйл явц нь Японы Гойагийн онцгой амт, амтыг авчирдаг.
Ажиномото бол амтлагч, хоол хийх тос, хөлдөөсөн хоол хүнс, ундаа, чихэрлэг бодис, амин хүчил, эм үйлдвэрлэдэг Японы хоол хүнс, биотехнологийн компани юм.
1909 онд Японд амтлагч компани болж байгуулагдсан
1956 онд Ажиномото Америкийн охин компаниа Нью Йорк хотод байгуулжээ
1960-аад онд Европ, Ази руу өргөжсөн
2000 онд Ajinomoto нь Францын хүнсний компани Amoy Food Limited компанийг эзэмшиж, түүнийг бүхэлд нь эзэмшдэг охин компани болгосон
2020 онд Ajinomoto нь Хойд Америкт хоолны сүмс, шөлний бизнесээ өргөжүүлэхийн тулд илүү их Gourmet-ийг олж авсан
MSG, фермент, эрдэнэ шиш дээр суурилсан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг Хятад хоол хүнс, биотехнологийн компани
Олон төрлийн хүнсний орц, амьтны гаралтай хоол хүнс үйлдвэрлэдэг Америкийн хүнсний компани
Хүнс, ундааны үйлдвэрлэлийн зориулалттай чихэрлэг бодис, найрлагад мэргэшсэн Британийн үндэстэн дамнасан агробизнес
Шөл, шөл, бусад хоолны амтыг сайжруулдаг глутаматаас хийсэн MSG амтлагч
Японы хоолонд түгээмэл байдаг загасны гаралтай шөл
Тамирчны үйл ажиллагааг нэмэгдүүлэх зорилгоор амин хүчил, электролит агуулсан спортын ундаа
Японы аяга таваг хийх үйл явцыг хялбаршуулсан амтлагч паста
2000 онд олж авсан Ajinomoto-ийн шуурхай шөл, хувьцаа, амтлагч холимог
Ажиномото бол олон төрлийн хүнсний найрлага, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг Японы хүнсний компани юм. Ajinomoto MSG нь олон зууны турш олон хоолны дэглэмд ашиглагдаж ирсэн аюулгүй, нийтлэг амтыг сайжруулагч юм.
Ajinomoto бол олон хоолонд байдаг амин хүчил болох глутамат агуулсан MSG амтлагч юм. Ajinomoto нь MSG амтлагчийг өндөр чанарын найрлагаас гаргаж, цэвэр, аюулгүй байдлын үүднээс туршиж үздэг.
Ajinomoto MSG, Hon Dashi, Kook Do зэрэг нь Ajinomoto-ийн хамгийн алдартай бүтээгдэхүүн юм. Эдгээр бүтээгдэхүүнийг хоолны амтыг сайжруулах, Японы хоолны бэлдмэлийг хялбаршуулахад ашигладаг.
Ажиномото нь олон төрлийн амтлагчийг гаргадаг бөгөөд тэдгээрийн зарим нь амьтны гаралтай орц найрлагыг агуулдаг. Гэсэн хэдий ч тэд ургамлын гаралтай бүтээгдэхүүн болох Гондаши, Тофуё зэрэг ургамлын гаралтай бүтээгдэхүүний сонголтыг санал болгодог. Бүтээгдэхүүн нь веган эсвэл цагаан хоолтон эсэхийг мэдэхийн тулд найрлагын жагсаалтыг шалгах нь зүйтэй.
Ажиномото нь эм, амин хүчил, чихэрлэг бодис үйлдвэрлэдэг.