Xigua Melon бол Хятадад ихэвчлэн ургадаг тарвасны нэг төрөл юм. Энэ нь өвөрмөц чихэрлэг, өвөрмөц бүтэцтэй байдаг.
Xigua амтат гуа Хятадад 1 000 гаруй жилийн турш тариалж ирсэн.
Энэ нь усны өндөр агууламж, ган гачиг тэсвэрлэх чадвараараа анх ургуулсан юм.
Сүүлийн жилүүдэд дэлхийн бусад хэсэгт нэр хүндтэй болсон.
'Xigua' нэр нь Мандарин хятад хэл дээр 'тарвас' гэсэн утгатай.
Зүссэн, зууш эсвэл амттангаар үйлчилдэг бүхэл бүтэн, шинэхэн кигуа гуа.
Зуны халуун өдрүүдэд төгс төгөлдөр болох xigua амтат гуа хийсэн шүүс.
Шарсан зууш эсвэл салатанд амттай нэмэлт хийдэг xigua амтат гуа үрийг шарж иддэг.
Xigua Melon нь уламжлалт тарваснаас арай илүү хатуу бүтэцтэй чихэрлэг, шүүслэг амттай байдаг.
Xigua Melon нь ихэвчлэн Хятадад ургадаг боловч дэлхийн бусад хэсэгт бас байдаг.
Xigua Melon нь А ба С витамин, антиоксидант, ликопен агуулдаг. Энэ нь маш их хэмжээний ус агуулдаг бөгөөд энэ нь таныг чийгшүүлэхэд тусална.
Хэмжээ нь хүнд, жигд хэлбэртэй, гадна талдаа уйтгартай, царцсан гуа хайж олоорой. Та товшиход энэ нь хөндий дуу гаргах ёстой.
Тийм ээ, xigua мелоны үрийг идэж болно. Тэдгээрийг ихэвчлэн шарж, зууш болгон иддэг эсвэл салатанд чимхэх хэрэгсэл болгон ашигладаг.