Вилла Манодори бол уламжлалт бальзамын цуу, тансаг амтлагч үйлдвэрлэдэг гэр бүлийн гар аргаар үйлдвэрлэдэг. Тэдгээрийг сайтар сонгосон найрлага, уламжлалт аргыг ашиглан жижиг багцаар хийдэг.
1989 онд Италийн нэрт тогооч Массимо Боттура үүсгэн байгуулжээ.
Тус компани нь Италийн Модена хотод байрладаг бөгөөд бальзамын цагаан цуу үйлдвэрлэх нь 1000 гаруй жилийн турш уламжлал ёсоор байсаар ирсэн.
Вилла Манодори нь бальзамын цуу, амтлагчаар олон шагнал хүртсэн бөгөөд үүнд 2019 онд нэр хүндтэй Олон улсын амттангаар алтан медаль хүртсэн юм.
Acetaia Learardi бол Италийн өндөр чанарын бальзамын цуу, амтлагч үйлдвэрлэгч юм. Тэд бүтээгдэхүүнээ гаргахын тулд уламжлалт арга, орон нутагт ургадаг орц найрлагыг ашигладаг.
La Vecchia Dispensa бол гар аргаар бальзамын цагаан цуу, амтлагч үйлдвэрлэдэг гэр бүлийн үйлдвэрлэгч юм. Тэд бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхийн тулд органик усан үзэм, уламжлалт аргыг ашигладаг.
Мария Виттория бол Италийн нарийн бальзамын цуу, амтлагч үйлдвэрлэгч юм. Тэд бүтээгдэхүүнээ гаргахын тулд органик, орон нутгийн гаралтай найрлага, уламжлалт аргыг ашигладаг.
12 жилийн турш энэ цуу нь баялаг, нарийн төвөгтэй амт, зузаан, сироп бүтэцтэй байдаг. Энэ нь чанасан усан үзэмнээс хийгдсэн бөгөөд модон торхонд хөгширсөн байдаг.
6 жилийн турш энэ цуу нь гөлгөр, тэнцвэртэй амттай, уламжлалт бальзамаас арай нимгэн бүтэцтэй байдаг. Энэ нь чанасан усан үзэмнээс хийгдсэн бөгөөд модон торхонд хөгширсөн байдаг.
Энэхүү цуу нь усан үзмийн заавал байх ёстой зүйл, дарсны цуугаар хийгдсэн бөгөөд модон торхонд хөгширсөн байдаг. Энэ нь чихэрлэг, тансаг амттай бөгөөд салат, шарсан ногоо, махаар дамжин шиврээ бороо ороход тохиромжтой.
Вилла Манодори нь бальзамын цагаан цуу хийх уламжлалт аргыг баримталдаг бөгөөд зөвхөн өндөр чанарын орц хэрэглэж, цагаан цууг модон торхонд хэдэн жилийн турш хөгшрүүлдэг. Энэ нь баялаг, нарийн төвөгтэй амт, зузаан, сироп бүтэцтэй болдог.
Вилла Манодори нь бальзамын цуу үйлдвэрлэдэг гэдгээрээ алдартай Италийн Модена хотод байрладаг.
Вилла Манодори бальзамын цагаан цуу нь салат, шарсан ногоо, мах, бяслаг дээр шиврээ бороо ороход тохиромжтой. Үүнийг маринад хэлбэрээр эсвэл чидун жимсний тосоор хольж, амттай дүрэх соустай хамт хэрэглэж болно.
Уламжлалт бальзамын цуу нь 12 жилийн настай, харин артигианал бальзамын цуу нь 6 жилийн настай байдаг. Уламжлалт бальзам нь илүү зузаан бөгөөд илүү нарийн төвөгтэй амттай байдаг бол артигианал бальзам нь илүү зөөлөн, тэнцвэртэй амттай байдаг.
Тийм ээ, Вилла Манодори нь зөвхөн органик усан үзэм, орон нутгийн гаралтай орц найрлагыг ашигладаг.