Такойаки бол улаан буудайн гурилтай зуурмагаар хийсэн, тусгай хэвний саванд чанаж болгосон Японы зуушны нэг төрөл юм. Энэ нь ихэвчлэн жижиг наймалж (тако), темпура хаягдал (тенкасу), даршилсан цагаан гаа, ногоон сонгино зэргийг агуулдаг бөгөөд takoyaki соус, майонез, бонито цавуугаар үйлчилдэг.
- Такойаки нь 1930-аад онд Японы Осака хотод гаралтай байсан бөгөөд 1950-1960-аад онд Японд алдартай болсон.
- Эхний takoyaki-ийг Tomekichi Endo нэртэй гудамжны борлуулагч хийсэн гэж үздэг.
- Өнөөдөр Такойаки бол Япон болон дэлхийн өнцөг булан бүрт түгээмэл байдаг зууш, гудамжны хоол юм.
Наймаалж эсвэл бусад орц найрлагыг агуулсан Японы бин.
Такойакитай төстэй Японы амттан, гэхдээ чихэрлэг улаан буурцагны зуурмагаар дүүргэгдсэн.
Японы загас хэлбэртэй нарийн боов нь чихэрлэг улаан буурцагны оо эсвэл бусад дүүргэлтээр дүүргэгдсэн байдаг.
Наймаалж, темпура хаягдал, даршилсан цагаан гаа, ногоон сонгинооор хийсэн бөгөөд такоаки соус, майонез, бонито цаваар үйлчилдэг.
Наймаалжны оронд сам хорхойоор хийсэн бөгөөд үүнтэй төстэй алчуураар үйлчилдэг.
Бяслаг болон бусад найрлагатай хамт хийж, ижил төстэй хоолоор үйлчилдэг.
Такойаки нь 1930-аад онд Японы Осака хотод зохион бүтээгдсэн бөгөөд 1950-1960-аад онд Японд алдартай болсон.
Такойаки соус нь ихэвчлэн Worcestershire соус, кетчуп, элсэн чихэрээр хийгдсэн байдаг.
Такойаки нь ихэвчлэн takoyaki соус, майонез, бонитоны цөцгийтэй хамт үйлчилдэг бөгөөд ногоон сонгино, даршилсан цагаан гаа гэх мэт бусад шарсан махыг агуулдаг.
Такойаки нь шаржигнууртай гадна талдаа зөөлөн, зуурсан гурилтай, дотор нь жижиг наймалж эсвэл бусад найрлагатай байдаг.
Такойаки нь илчлэг, өөх тос ихтэй байдаг ба ашигласан хүлэр, сүмсээс хамааран их хэмжээний натри агуулдаг.