Табаско бол Табаско чинжүү, цагаан цуу, давсаар хийсэн алдартай халуун сумс юм. Энэ нь халуун ногоотой, тансаг амттай гэдгээрээ алдартай бөгөөд янз бүрийн хоолны амтыг сайжруулахад ашигладаг. Энэ брэнд нь халуун амтлагч болон бусад амтлагчийг санал болгодог.
Энэ брэндийг 1868 онд Луизиана мужийн Авери арал дээр Эдмунд Макилхенни эхлүүлсэн.
Соус нь 19-р зууны сүүлээр алдартай болсон бөгөөд АНУ-ын цэргийнхэн Дэлхийн 2-р дайны үед хэрэглэж байжээ.
Өнөөдөр энэ брэндийг Макиленнигийн гэр бүлийнхэн ажиллуулсаар байгаа бөгөөд халуун соусаас гадна олон төрлийн бүтээгдэхүүнийг багтаасан болно.
Фрэнкийн RedHot бол халуун амтлагч брэнд бөгөөд олон төрлийн амт, бусад амтыг санал болгодог.
Шрираха бол чинжүү, цуу, сармис, элсэн чихэр, давсаар хийсэн алдартай халуун соус юм.
Холула бол амт, халуун ногоо зэрэг өвөрмөц хольцоор алдартай халуун соус брэнд юм.
Табаско чинжүү, цагаан цуу, давсаар хийсэн сонгодог Табаско халуун соус.
Жалапено чинжүү, цуу, давснаас хийсэн зөөлөн халуун соус.
Чипотель чинжүү, цагаан цуу, давсаар хийсэн утаатай, халуун ногоотой халуун соус.
Хөгшин cayenne чинжүүтэй хийсэн тансаг, халуун ногоотой халуун соус.
Сармисны амт ба хар чинжүү бүхий зөөлөн халуун соус.
Тийм ээ, Табаско соус нь цавуулаггүй тул улаан буудай, хөх тариа, арвай агуулаагүй болно.
Табаско соус нь ойролцоогоор 2,500-5,000 нэгж хэмжээтэй Scoville үнэлгээтэй бөгөөд энэ нь дунд зэргийн халуун ногоотой гэж тооцогддог.
Тийм ээ, Табаско соус нь веган бөгөөд энэ нь ямар ч амьтны гаралтай бүтээгдэхүүн агуулаагүй болно.
Тийм ээ, Табаско соусыг янз бүрийн аяганд амт, амтлагч нэмж хоол хийхэд ашиглаж болно.
Табаско соус нь сэрүүн, хуурай газар зохих ёсоор хадгалсан тохиолдолд 5 жил ба түүнээс дээш хугацаагаар хадгалах хугацаатай байдаг.