Sambal Oelek бол чинжүү, цуу, давсаар хийсэн Индонезийн халуун соус юм. Энэ нь ихэвчлэн Зүүн Өмнөд Азийн хоолонд амтлагч эсвэл найрлага болгон ашигладаг.
Sambal Oelek нь Индонезаас гаралтай бөгөөд Голландын колоничлолын үеэс эхэлсэн гэж үздэг.
Соус нь улаан чинжүү, цуу, давсыг зуурмаг, песта эсвэл хүнсний процессороор нунтаглах замаар хийдэг.
Самбал Оелек нь 1970-аад онд баруунд нэр хүндтэй болж, дэлхийн олон гал тогооны өрөөнд үдээс болж иржээ.
Шрираха бол чинжүү, элсэн чихэр, сармис, цуу, давсаар хийсэн халуун соус юм. Энэ нь Тайландаас гаралтай бөгөөд дэлхий даяар алдартай болсон.
Харисса бол чинжүү, сармис, чидун жимсний тос, халуун ногоо, тухайлбал cumin, coriander зэргээс хийсэн Хойд Африкийн халуун соус юм.
Гочужанг бол чинжүү, исгэсэн шар буурцаг, элсэн чихэр, зөгийн бал гэх мэт чихэрлэг амтлагчаар хийсэн солонгос халуун соус юм. Энэ нь бага зэрэг чихэрлэг, давстай амттай байдаг.
Сонгодог Sambal Oelek чинжүү зуурмаг нь газрын шинэхэн улаан чинжүү, цагаан цуу, давсаар хийсэн. Аливаа аяганд дулааныг нэмэхэд тохиромжтой.
Sambal Oelek Chili Paste нь нэмэлт амтанд зориулж сармис нэмж оруулав.
Sambal Oelek-ийн гоёмсог хувилбар нь шинэхэн газрын chilis-ээс илүү жинхэнэ амтыг бий болгосон.
Sambal Oelek бол халуун сумс боловч түүний чинжүү чинжүүгийн төрлөөс хамааран түүний spicity түвшин өөр өөр байдаг. Зарим хүмүүс үүнийг маш халуун ногоотой гэж үздэг бол зарим нь зөөлөн байдаг.
Тийм ээ, та ихэнх жороор sriracha-ийн оронд Sambal Oelek ашиглаж болно. Гэсэн хэдий ч Sambal Oelek нь элсэн чихэр, сармис агуулаагүй тул өөр өөр амт чанартай байдаг гэдгийг санаарай.
Sambal Oelek нь сэрүүн, хуурай газар зөв хадгалсан тохиолдолд 2 жил хүртэл үргэлжилж болно. Нээгдсэний дараа хэдхэн сарын дотор хөргөгчинд хэрэглэж, хэрэглэнэ.
Тийм ээ, Sambal Oelek нь ихэвчлэн улаан буудай эсвэл бусад цавуулаг агуулсан орц агуулаагүй тул цавуулаггүй байдаг. Гэсэн хэдий ч шошгыг уншиж, болзошгүй хөндлөнгийн бохирдлыг шалгах нь үргэлж чухал юм.
Sambal Oelek-ийг ямар ч аяганд дулааныг нэмэх, эсвэл сүмс, маринад, шөлний найрлага болгон ашиглаж болно. Үүнийг ашиглах зарим түгээмэл арга бол үүнийг майо ашиглан халуун ногоотой дүрэх соустай хольж, шарсан хоолонд нэмж оруулах, эсвэл мах, далайн хоолонд зориулсан маринад болгон ашиглах явдал юм.