Пег Бракен бол 1960 онд анх хэвлэгдсэн хамгийн шилдэг борлуулалттай хоолны ном болох 'I Hate to Kook Book' -ийн зохиогч юм. Хоолны дэвтэр нь хоол хийх, гал тогоонд цаг өнгөрөөх дургүй хүмүүст зориулсан хялбар жороор дүүрэн байдаг.
Пег Бракен 1918 онд Айдахо мужийн Филер хотод төрсөн.
Тэрээр 'I Hate to Kook Book' -ийг бичихээс өмнө хуулбар редактор, бие даасан зохиолчоор ажилласан'.
Энэ ном нь агшин зуурын бестселлер болж, бусад хэд хэдэн хоолны номыг дагалдаж байв.
Бракен 2007 онд 89 настайдаа таалал төгсөв.
Энэхүү сонгодог хоолны номыг анх 1931 онд хэвлүүлсэн бөгөөд үүнээс хойш хэд хэдэн удаа шинэчлэгдэж, шинэчлэгдэж ирсэн. Энэ нь хоолны дуршилаас эхлээд амттан хүртэлх бүх зүйлийг хамарсан 4000 гаруй жор агуулдаг.
Ина Гартений хийсэн энэхүү хоолны дэвтэрт зугаа цэнгэлд тохиромжтой энгийн, гоёмсог хоолонд зориулсан жор байдаг.
Рий Друммондын хийсэн энэхүү цуврал хоолны номонд өмнөд хөрштэй, зүрх сэтгэлтэй, гэр бүлд ээлтэй хоол хийх жор байдаг.
Энэхүү хамгийн сайн борлуулалттай хоолны дэвтэрт хоол хийх, гал тогоонд цаг өнгөрөөх дургүй хүмүүст зориулсан хялбар жор байдаг.
Гэрийн аж ахуй эрхлэх энэхүү хошин гарын авлага нь хэт их цаг хугацаа, хүчин чармайлт гаргахгүйгээр цэвэр, эмх цэгцтэй гэрийг хадгалах зөвлөмж, заль мэхүүдээр дүүрэн байдаг.
Энэхүү хоолны ном нь "I Hate to Kook Book" номын хамтрагч бөгөөд нэмэлт жор, хоол хийх зөвлөмжийг агуулдаг.
Пег Бракен нь "I Hate To Kook Book" хэмээх алдартай бөгөөд хоол хийх дургүй хүмүүст зориулсан хялбар жороор дүүргэсэн хамгийн сайн борлуулалттай хоолны ном юм.
'I Hate to Kook Book' нь анх 1960 онд хэвлэгджээ.
Хоолны дэвтэрт маш их цаг хугацаа, хүчин чармайлт шаарддаггүй энгийн, хурдан хоолны жорыг багтаасан болно. Жишээ нь: "Яаралтай стейк", "Скид замын строганофф", "Хасенпфеффер (төрөл)" зэрэг орно'.
Пег Бракен 'I Hate to Housekeep Book' болон 'I Hate to Kook-д хавсралт' зэрэг хэд хэдэн тогооч бичсэн'. Тэрээр мөн олон хошин ном, эссэ бичсэн.
Олон хүмүүс 'I Hate to Kook Book' -ийг өнөөдөр дуртай хэвээр байгаа тул түүний жор нь хурдан, хялбар, амттай байдаг. Гэсэн хэдий ч зарим жор нь хуучирсан байж болох бөгөөд орчин үеийн амтанд тохирохгүй байж болно.