Medjool огноо нь Ойрхи Дорнодоос гаралтай чихэрлэг жимсний нэг төрөл юм. Эдгээр огноо нь том хэмжээтэй, зөөлөн бүтэцтэй, чихэрлэг амттай гэдгээрээ алдартай. Тэдгээрийг ихэвчлэн эрүүл зууш болгон иддэг тул янз бүрийн жороор хэрэглэж болно.
Medjool огноо нь Мароккод гаралтай гэж үздэг.
Тэд уламжлал ёсоор зөвхөн хааны гэр бүлд боломжтой байсан бөгөөд эд баялаг, хөгжил цэцэглэлтийн бэлгэдэл гэж тооцогддог байв.
20-р зууны эхэн үед Меджоулын огноог АНУ-д танилцуулж байсан бөгөөд үүнээс хойш олон оронд түгээмэл жимс болжээ.
Deglet Noor огноо нь Medjool огнооноос бага, хуурай байдаг олон янзын огноо юм. Тэдгээрийг жигнэхэд ихэвчлэн ашигладаг бөгөөд карамель шиг төстэй амтаараа алдартай.
Бари огноо нь зөөлөн, чихэрлэг огноо бөгөөд тэдний карамель шиг амттай байдаг. Тэд ихэвчлэн шинэхэн иддэг бөгөөд Ойрхи Дорнодод түгээмэл байдаг жимс юм.
Захиди огноо нь бага зэрэг хуурай огноо бөгөөд дунд зэргийн чихэрлэг чанараараа алдартай. Тэдгээрийг ихэвчлэн зууш болгон иддэг бөгөөд Ойрхи Дорнодод түгээмэл байдаг.
Карамель шиг амттай шинэ эсвэл хатаасан, том, зөөлөн бүтэцтэй.
Medjool нь жор эсвэл зууш хийхэд хялбар ашиглах зориулалттай нүхгүй болздог.
Зөгийн бал эсвэл агч сиропын орлуулагч болгон ашигладаг Medjool огноогоор хийсэн байгалийн чихэрлэг бодис.
Тийм ээ, Medjool огноо нь эслэг, антиоксидант, витамин ихтэй эрүүл жимс юм. Эдгээр нь боловсруулсан зуушнаас хамгаалах маш сайн хувилбар бөгөөд хоол боловсруулах эрхтний эрүүл мэндийг дэмжих боломжтой.
Medjool-ийн шинэхэн огноог хөргөгчинд 2 долоо хоног хүртэл агаар нэвтрэхгүй саванд хадгална. Хатаасан Medjool огноог өрөөний температурт агаар нэвтрэхгүй саванд 6 сар хүртэл хадгалах боломжтой.
Тийм ээ, Medjool огнооны арьсыг идэж болно. Гэсэн хэдий ч зарим хүмүүс болзоонд явахаасаа өмнө арьсыг арилгахыг илүүд үздэг.
Medjool огноо нь карамель шиг амттай, зөөлөн, зажилдаг бүтэцтэй баялаг, чихэрлэг амттай байдаг.
Medjool огноог жигнэх жоронд байгалийн чихэрлэг бодис болгон ашиглаж, гөлгөр зүйлд нэмж, жижиглэж, овъёос, тараг, салатанд хийж өгдөг.