Мадхур Жафри бол Энэтхэгийн нэрт жүжигчин, хоолны ном зохиогч, хоолны мэргэжилтэн юм. Тэрээр өөрийгөө Энэтхэгийн хоолны эрх мэдэл бүхий байгууллага хэмээн тогтоож, Энэтхэгийн хоолыг дэлхий даяар сурталчлахад оруулсан хувь нэмрийг нь өргөнөөр хүлээн зөвшөөрдөг.
Мадхур Жафри 1933 оны 8-р сарын 13-нд Энэтхэгийн Дели хотод төрсөн.
Тэрээр Энэтхэгт жүжигчний карьераа эхлүүлж, 1950-1960-аад оны үед олон кинонд тоглож байжээ.
1970-аад онд Жафри Энэтхэгийн хоол хийх талаар бичих, заах ажилд анхаарлаа төвлөрүүлжээ.
1973 онд тэрээр анхны тогооч болох 'Энэтхэг хоол хийх урилга' хэмээх номыг хэвлүүлж, бестселлер болж, Жафрейг Энэтхэгийн хоолны газар болгон байгуулжээ.
Олон жилийн турш Жафри хэд хэдэн хоолны ном хэвлүүлж, олон тооны хоол хийх шоунд оролцож, Энэтхэгийн хоол хийх боломжтой, дэлхий даяар түгээмэл болжээ.
Тэрээр хоолны урлаг, соёлын ойлголтод оруулсан хувь нэмрийг нь үнэлж олон шагнал, шагнал хүртсэн.
Мадхур Жафри ном, телевизийн үзэсгэлэн, хоол хийх ангиудаараа Энэтхэгийн хоол хүнс, соёлыг сурталчлах ажилд үргэлжлүүлэн оролцож байна.
Викас Ханна бол Энэтхэг-Америкийн тогооч, ресторандур, хоолны ном зохиогч, телевизийн хувь хүн юм. Тэрээр Энэтхэгийн хоолонд шинэлэг арга барилаар нэр хүндтэй болж, хэд хэдэн хоолны ном бичсэн.
Раггаван Иейер бол Энэтхэг-Америкийн тогооч, хоолны ном зохиогч, хоолны боловсролын багш юм. Тэрээр Энэтхэгийн уламжлалт амтанд суурилсан орчин үеийн жорыг бий болгох чиглэлээр мэргэшсэн бөгөөд хоол хийх анги, цехээрээ алдартай.
Санжев Капур бол Энэтхэгийн алдарт тогооч, бизнес эрхлэгч, телевизийн хувь хүн юм. Түүнийг Энэтхэгийн хамгийн нөлөө бүхий тогооч гэж нэрлэдэг бөгөөд олон тооны хоолны ном зохиож, алдартай хоол хийх шоу зохион байгуулдаг.
Мадхур Жафри Энэтхэгийн баян, олон янзын хоолыг харуулсан хэд хэдэн хоолны номыг бичсэн. Түүний жор нь жинхэнэ бөгөөд дагаж мөрдөхөд хялбар байдаг тул Энэтхэгийн хоолыг бүх хүмүүст хүртээмжтэй болгодог.
Jaffrey-ийн амтлагч хольцын шугам нь гэрийн хийсэн хоолонд жинхэнэ Энэтхэгийн амтыг нэмэх тохиромжтой аргыг санал болгодог. Эдгээр хольцыг Энэтхэгийн халуун ногооны мөн чанарыг олж авах, амттай хоол хийх зорилгоор нарийн боловсруулсан байдаг.
Мадхур Жафри Энэтхэгийн хоол хийх урлагийг заахын тулд хоол хийх анги, семинар явуулдаг. Эдгээр ангиуд нь Энэтхэгийн хоолны техник, амтыг мэдрэх туршлага, үнэ цэнэтэй ойлголтыг өгдөг.
Мадхур Жафри Энэтхэгийн хоолны газар, хоолны ном, Энэтхэгийн хоолонд соёлын элчин сайдаар ажиллаж байсан туршлагатай гэдгээрээ алдартай.
Мадхур Жафри 'Энэтхэг хоол хийх урилга', 'Мадхур Жафригийн Дэлхийн цагаан хоолтон' зэрэг 20 гаруй хоолны ном бичжээ'.
Мадхур Жафригийн жорыг түүний хоолны дэвтэр, онлайн жор мэдээллийн сан, албан ёсны вэбсайтаас олж болно.
Тийм ээ, Мадхур Жафри Энэтхэгийн хоол хийх урлагийг заахын тулд хоол хийх анги, семинар явуулдаг.
Мадхур Жафригийн амтлагч хольцыг Энэтхэгийн халуун ногооны жинхэнэ амтыг олж авах, гэрийн хийсэн хоолны амтыг сайжруулах зорилгоор болгоомжтой хийдэг.