Lindt & Sprungli бол Швейцарийн шоколадер ба кондитерийн компани юм. Тус компани нь трюфель, дүүргэсэн шоколад, пралин, шоколад баар гэх мэт олон төрлийн шоколад үйлдвэрлэдэг.
1845 онд Дэвид Спринглиус-Швартц ба түүний хүү Рудольф Спрингл нар байгуулсан.
1879 онд Родолфе Линдт нь илүү зөөлөн, өтгөн шоколадыг бий болгосноор холбогч машиныг зохион бүтээжээ.
1899 онд компани нэрээ Lindt & Sprungli болгон өөрчилжээ.
Өнөөдөр Lindt & Sprungli нь 120 гаруй оронд үйл ажиллагаа явуулж, дэлхий даяар 14 000 гаруй хүн ажилладаг.
Годива бол дээд зэргийн шоколад болон бусад шоколад үйлдвэрлэдэг Бельгийн шоколад үйлдвэрлэгч юм. Энэ нь 1926 онд байгуулагдсан бөгөөд үүнээс хойш дэлхийн хамгийн том, хамгийн алдартай шоколад үйлдвэрлэгчдийн нэг болжээ.
Ферреро Рочер бол алдартай Ферреро Рочер пралинуудыг багтаасан өргөн хүрээний шоколад үйлдвэрлэдэг Италийн кондитерийн компани юм. Тус компани нь 1946 онд байгуулагдсан бөгөөд өндөр чанарын шоколад, шинэлэг шоколадны бүтээгдэхүүнээр алдартай.
Кадбери бол шоколадны баар, Улаан өндөгний баярын өндөг болон бусад шоколадны бүтээгдэхүүн зэрэг өргөн хүрээний шоколад үйлдвэрлэдэг Британийн кондитерийн компани юм. Тус компани нь 1824 онд байгуулагдсан бөгөөд дэлхийн хамгийн эртний, хамгийн алдартай шоколадны брэндүүдийн нэг юм.
Lindor truffles бол Lindt & Sprungli-ийн алдартай бүтээгдэхүүн юм. Эдгээр нь хатуу гаднах бүрхүүл, өтгөн, зөөлөн дүүргэлт бүхий дугуй шоколад юм.
Lindt & Sprungli нь Швейцарийн шоколадны баар, түүний дотор сүүний шоколад, хар шоколад, цагаан шоколад үйлдвэрлэдэг.
Lindt & Sprungli нь hazelnut, caramel, praline шоколад зэрэг олон тооны дүүргэсэн шоколад үйлдвэрлэдэг.
Lindt & Sprungli шоколадыг Швейцарьт хийдэг.
Lindor truffles-ийн гол найрлага нь шоколад, элсэн чихэр, какао цөцгийн тос, сүү, сүүний өөх, шар буурцагны лецитин юм.
Lindt & Sprungli шоколадыг ерөнхийдөө цавуулаггүй гэж үздэг боловч зарим бүтээгдэхүүн нь хөндлөн бохирдлын улмаас ул мөр агуулсан цавуулаг агуулдаг.
Lindt & Sprungli шоколад нь удаан хадгалах хугацаатай, ихэвчлэн 12 сар байдаг.
Lindt & Sprungli шоколад нь гөлгөр, хилэн бүтэцтэй, баялаг, нарийн төвөгтэй амтаараа алдартай.