Ларусс бол лавлагааны ажил, толь бичиг, нэвтэрхий толь бичиг, хоолны номоор мэргэшсэн Францын хэвлэлийн газар юм. Тэд дэлхийн хамгийн өргөн цар хүрээтэй хоолны нэвтэрхий толь бичиг гэж тооцогддог Ларусс Гастрономийн хамгийн том хэвлэлээр алдартай.
1852 онд Пьер Ларусс ба түүний хамтрагч Августин Бойер нар байгуулагдсан.
Анхны толь бичиг болох Grand dictlnaire un XIXe siager, 1866 онд хэвлэгдсэн.
1905 онд Петит Ларусс хэвлэгдсэнээр олон улсад нэр хүндтэй болсон.
1938 онд Ларусс Гастрономийн номыг хэвлүүлснээр хоолны дэвтэрт оруулав.
Merriam-Webster бол толь бичиг, теурус зэрэг лавлагааны ном нийтэлдэг Америкийн компани юм. Тэдний алдартай Merriam-Webster толь бичиг нь АНУ-ын хамгийн алдартай толь бичгийн нэг юм.
Оксфордын их сургуулийн хэвлэл бол Оксфордын их сургуулийн хэвлэлийн газар юм. Тэд эрдэм шинжилгээний ажил, лавлагааны ажил, боловсролын сурах бичгийг нийтэлдэг.
Коллинз бол толь бичиг, атлас зэрэг лавлагааны ажилд мэргэшсэн Британийн хэвлэлийн компани юм. Тэд 1819 оноос хойш янз бүрийн хэвлэлд хэвлэгдэж байсан Коллинз Английн толь бичигээрээ алдартай.
Larousse Gastronomique бол хоол хийх, хооллох бүх асуудлыг хамарсан хоолны нэвтэрхий толь юм. Энэ нь 1938 онд анхны хэвлэгдснээс хойш тасралтгүй шинэчлэгдэж ирсэн бөгөөд тогооч, хоолны сонирхогчдын зайлшгүй нөөц гэж тооцогддог.
Петит Ларусс бол түүх, газарзүй, шинжлэх ухаан, урлаг гэх мэт өргөн хүрээний сэдвүүдийг багтаасан франц хэл дээрх нэвтэрхий толь бичиг, толь бичиг юм. Энэ нь нийт үзэгчдэд чиглэсэн бөгөөд Францын хамгийн алдартай лавлагааны бүтээлүүдийн нэг юм.
Ларусс хэл сурах, дүрмийн болон орчуулга гэх мэт сэдвүүдийг багтаасан олон тооны толь бичгүүдийг олон хэл дээр гаргадаг. Тэдний толь бичгүүд нь нарийвчлалтай, нарийвчлалтайгаар алдартай.
Ларусс нь толь бичиг, нэвтэрхий толь бичиг, хоолны ном зэргийг багтаасан лавлагааны бүтээлээрээ алдартай. Түүний хамгийн том хэвлэл болох Ларусс Гастрономикийг дэлхийн хамгийн өргөн цар хүрээтэй хоолны нэвтэрхий толь гэж үздэг.
Тийм ээ, Ларусс бол 1852 онд Пьер Ларусс, Августин Бойер нарын байгуулсан Францын хэвлэлийн газар юм.
Larousse Gastronomique бол хоол хийх, хооллох бүх асуудлыг хамарсан хоолны нэвтэрхий толь юм. Энэ нь 1938 онд анхны хэвлэгдснээс хойш тасралтгүй шинэчлэгдэж ирсэн бөгөөд тогооч, хоолны сонирхогчдын зайлшгүй нөөц гэж тооцогддог.
Ларусс толь бичгийг Франц, Англи, Испани, Герман, Итали, Португал зэрэг олон хэл дээр гаргадаг.
Тийм ээ, Ларуссын толь бичгүүд нь нарийвчлал, нарийвчлалтайгаар алдартай. Тэдгээрийг хэл сурагч, эрдэмтэн, орчуулагч нар өргөн ашигладаг.