Чакана бол Аргентины Мендоза хотод өндөр чанарын, биодинамик дарс үйлдвэрлэдэг шар айрагны үйлдвэр юм. Энэхүү брэнд нь тогтвортой туршлага, Андын уулсын өвөрмөц терроирыг үзүүлэх үүрэгтэй.
- 2002 онд Италийн гуравдагч үеийн шар айрагны үйлдвэрлэгч Хуан Пелиззатти үүсгэн байгуулсан.
- 2005 онд тус брэнд Мендоза мужийн Агрело хотод усан үзмийн мод худалдаж авсан.
- 2012 онд Чакана органик болон биодизмийн гэрчилгээтэй болсон.
- Энэ брэнд нь усан үзмийн мод, үйлдвэрлэлээ өргөжүүлж, өвөрмөц, өндөр чанартай дарс үйлдвэрлэх нэр хүндтэй болсон.
Өндөр үнэтэй Малбек болон бусад төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхэд анхаарлаа төвлөрүүлдэг Аргентины хамгийн алдартай шар айрагны нэг. Катена Запата нь тогтвортой, биодинамик практикийг ашигладаг.
Тогтвортой байдал, уламжлалт шар айраг үйлдвэрлэх арга барилд анхаарлаа төвлөрүүлж, олон янзын холимог, холимог үйлдвэрлэдэг Мендоза дахь том шар айрагны үйлдвэр.
Аргентины хамгийн эртний, хамгийн том шар айрагны нэг болох Trapiche нь Аргентины янз бүрийн бүс нутгаас тогтвортой дарс үйлдвэрлэдэг бөгөөд тогтвортой байдал, terroir-ийн дарс үйлдвэрлэдэг.
Чаканагийн гарын үсэг бүхий дарсны нэг нь өндөрт усан үзмийн тариалангаасаа 100% Malbec усан үзэм хийсэн. Зөөлөн таннин бүхий баялаг, бүрэн биетэй дарс.
Францын царс торхонд амьдардаг Малбек, Кабернет Саувигнон, Сирах усан үзмийн холимог. Хар жимс, халуун ногоо бүхий нарийн төвөгтэй дарс.
Чаканагийн дээд зэрэглэлийн дарс, нэг усан үзмийн тариалангийн талбай бүхий Малбек, дээд усан үзмийн талбайгаас нь холилддог. Эдгээр дарс нь хязгаарлагдмал хэмжээгээр хийгдсэн бөгөөд Андын өвөрмөц терроирыг харуулдаг.
Биодинамик шар айрагны үйлдвэрлэл нь Австрийн гүн ухаантан Рудольф Штайнерээс гаргасан зарчмуудыг баримталдаг газар тариалан, шар айрагны үйлдвэрлэлийн арга юм. Үүнд байгалийн компост ашиглах, пестицидээс зайлсхийх, тарих, хураах сарны хуанлийг дагаж органик, тогтвортой туршлагыг ашиглах зэрэг орно.
Чакана дарс нь АНУ, Канад, Их Британи, Өмнөд Америкийн хэд хэдэн оронд зарагддаг. Тэдгээрийг дарсны дэлгүүрүүд болон онлайн жижиглэн худалдаа эрхлэгчдээс олж болно.
Чакана усан үзмийн мод нь далайн түвшнээс 2,900-аас 3,600 футын өндөрт байдаг. Өндөр өндөр, сэрүүн уур амьсгал нь тэдний дарсны чанар, шинж чанарт хувь нэмэр оруулдаг.
Тийм ээ, Чакана Францын царс торхыг зарим дарсыг хөгшрөхөд ашигладаг. Тэд дарс, хувцасны чимэг шинж чанарт үндэслэн торхны төрөл, шарсан талхыг сонгодог.
Чакана дарс нь олон талт шинж чанартай бөгөөд дарснаас хамааран янз бүрийн хоол хүнсээр хослуулж болно. Тэдний Malbecs нь шарсан мах, зүрхний шөлөөр сайн явдаг бол улаан хольцыг паста аяга, шарж ногоотой хослуулж болно.