Calpis бол тансаг, бага зэрэг чихэрлэг амттай гэдгээрээ алдартай Японы соёлын гаралтай ундаа юм. Энэ нь ихэвчлэн согтууруулах ундаа холигч болгон ашигладаг, эсвэл өөрөө эдлэх боломжтой байдаг. Calpis нь тодорхой бактери, мөөгөнцрийн хамт сүүг исгэх замаар хийгддэг.
Calpis-ийг анх 1919 онд доктор бүтээсэн. Кайун Мишима, Японы микробиологич.
Анх Calpis Milk гэгддэг уг ундаа нь хүн бүр, түүний дотор хүүхэд, ахмад настнууд хэрэглэж болох тэжээллэг эрүүл мэндийн ундаа болгон зарагддаг байв.
Уухын нэр хүнд Япон болон түүний ойр орчмын бүс нутагт хурдацтай нэмэгдэж, 1935 он гэхэд Калпис олон айлд гол болж байв.
Тус компани олон улсад өргөжиж, одоо дэлхийн 40 гаруй оронд Калпис зарагдаж байна.
Якулт бол исгэсэн сүүний ундаа бөгөөд Япон болон дэлхийн бусад орнуудад түгээмэл байдаг. Энэ нь бактерийн тодорхой омогтой цайруулсан сүүг исгэх замаар хийгддэг.
Кефир бол Кавказын бүс нутагт гаралтай исгэсэн сүүний ундаа юм. Энэ нь бактери ба мөөгөнцрийн хослолыг ашиглан хийгдсэн бөгөөд тансаг, өтгөн амттай байдаг.
Actimel бол Францын Danone компаний үйлдвэрлэдэг пробиотик тарагны ундаа юм. Энэ нь дархлааг нэмэгдүүлэх, хоол боловсруулахад туслах эрүүл мэндийн ундаа хэлбэрээр зарагддаг.
Анхны Calpis ундаа нь бага зэрэг тансаг, чихэрлэг амттай байдаг. Үүнийг өөрөө эдлэх боломжтой, устай хольж эсвэл коктейль хийхэд ашигладаг.
Calpis ус нь Calpis-ийн тансаг амтыг устай хослуулсан ундаа юм. Энэ бол зуны халуун өдрүүдэд төгс төгөлдөр болох ундаа юм.
Calpis Soda бол Calpis-ийг содын устай хослуулан хийдэг карбонатлаг ундаа юм. Энэ нь хүүхэд, насанд хүрэгчдийн аль алинд нь түгээмэл байдаг сэтгэл сэргээсэн, өтгөн амттай байдаг.
Calpis нь цөцгийтэй сүү, бактери, мөөгөнцрийн исгэсэн хольцоор хийгдсэн байдаг.
Calpis нь тараг эсвэл эрвээхэйтэй төстэй бага зэрэг тансаг, чихэрлэг амттай байдаг.
Calpis нь кальци болон бусад тэжээлийн сайн эх үүсвэр бөгөөд эрүүл мэндэд тустай байж болно. Гэсэн хэдий ч энэ нь элсэн чихэр, илчлэгийг агуулдаг тул үүнийг дунд зэрэг хэрэглэх хэрэгтэй.
Calpis нь сүүнээс хийгдсэн боловч исгэх үйл явц нь лактозын ихэнх хэсгийг зайлуулдаг. Гэсэн хэдий ч энэ нь зарим лактоз агуулдаг хэвээр байгаа тул лактозыг үл тэвчих шинжтэй бол үүнийг хэрэглэхээс өмнө эмчид үзүүлэх нь зүйтэй.
Тийм ээ, Calpis нь тансаг, чихэрлэг амттай олон төрлийн коктейлийг бий болгоход ашиглаж болно. Зарим алдартай Calpis коктейль нь Calpis Sour ба Calpis Fizz юм.