Calpico бол Японы ундааны брэнд бөгөөд сүүгээрээ бүтээгдсэн, дэлхий даяар зарагддаг, сэргээгддэг, карбонатлаг бус ундаагаар алдартай. Энэ нь хөнгөн, гөлгөр, тансаг амттай бөгөөд тоор, ликчи, гүзээлзгэнэ зэрэг олон амтанд ордог.
Уг ундааны анхны нэр болох Calpis-ийг Японд 1919 онд Кайун Мишима бүтээжээ.
Энэхүү ундаа нь өвөрмөц амтыг өгдөг лактобацил бактери бүхий сүүг исгэх замаар хийгддэг.
1948 онд олон улсын брэнд шиг сонсогдохын тулд Калпико нэртэй болжээ.
Үүнийг 2015 онд Coca-Cola компани олж авсан бөгөөд энэ нь компанийг дэлхийн хэмжээнд өргөжүүлэхэд тусалсан юм.
Исгэлэн сүүний нунтаг ба чихрийн шүүсний холимогоор хийсэн пробиотик ундаа. Энэ нь Ази, Латин Америкт алдартай.
Кефир үр тарианаас хийсэн исгэсэн сүүний ундаа. Энэ нь пробиотик шинж чанараараа алдартай бөгөөд ихэвчлэн тарагны хувилбар болгон ашигладаг.
Энэтхэгийн субконтинентээс уламжлалт тараг дээр суурилсан ундаа. Энэ нь ихэвчлэн халуун ногоо, жимс, эсвэл сарнайн усаар амттай байдаг.
Сонгодог Calpico ундаа нь Японд төдийгүй дэлхий даяар түгээмэл байдаг.
Нимбэг, бэрсүүт жүрж гэх мэт жимсний амтаар шингэсэн анхны ундааны бага сахар, илчлэг багатай хувилбар.
Тосны содтой төстэй Calpico-ийн карбонатлаг хувилбар.
Калпико нь исгэсэн сүүнээс хийгдсэн бөгөөд хөнгөн, тансаг амттай байдаг. Энэ нь ихэвчлэн ус эсвэл содтой холилдож, олон амтанд ордог.
Калпико ерөнхийдөө илчлэг багатай бөгөөд кальцийн сайн эх үүсвэр юм. Гэсэн хэдий ч энэ нь элсэн чихэр агуулдаг бөгөөд лактозын үл тэвчих шинжтэй хүмүүст тохирохгүй байж болно.
Calpico нь Азийн олон супермаркетууд болон Amazon гэх мэт онлайн дэлгүүрүүдэд дэлхий даяар зарагддаг. Зарим тусгай ундааны дэлгүүрүүд үүнийг хийдэг.
Calpico нь гүзээлзгэнэ, тоор, ликёр гэх мэт олон амтанд ордог. Зарим амтыг зөвхөн тодорхой бүс нутагт авах боломжтой.
Calpis бол ундааны анхны нэр бөгөөд дараа нь олон улсын брэнд шиг сонсогдохын тулд Калпико болж өөрчлөгдсөн. Ундаа өөрөө амт, найрлагад тийм ч их өөрчлөгдөөгүй.