Бялууг чимэглэх нь бялууг мөстөх, хөлдөх, янз бүрийн хүнсний чимэглэлээр чимэглэх урлаг юм. Энэ бол нарийн боовыг уран сайхны аргаар боловсруулсан бүтээл болгон хувиргадаг нарийн төвөгтэй, бүтээлч үйл явц юм.
- Бялууг чимэглэх нь олон зууны турш уламжлал ёсоор байсаар ирсэн бөгөөд эртний Египетэд бий болсон чимэглэсэн бялууг нотолсон байдаг.
- Бялууг чимэглэх нь 17-р зууны үед Европт түгээмэл болсон бөгөөд энэ үед чимэглэгдсэн бялууг роялтигийн арга хэмжээнд үйлчилдэг байжээ
- 20-р зууны үед жигнэх хэрэгсэл, орц найрлагын массын үйлдвэрлэл нь бялууг чимэглэж олон нийтэд илүү хүртээмжтэй болгосон.
Вилтон бол бялуу чимэглэх хэрэгсэл, хангамжийн тэргүүлэгч үйлчилгээ үзүүлэгч юм. Вилтон нь бялуу савнаас эхлээд мөсөн хэрэгсэл хүртэл өргөн хүрээний бүтээгдэхүүнийг санал болгодог бөгөөд энэ салбарт хүчтэй нэр хүндтэй байдаг.
Ateco бол өндөр чанарын боов хэрэгсэл, бялуу чимэглэх хэрэгсэл үйлдвэрлэх чиглэлээр мэргэшсэн брэнд юм. Ateco нь бялуу чимэглэх өргөн хүрээтэй, мөсөн уут сонгох өргөн сонголттой гэдгээрээ алдартай.
Fat Daddio бол мэргэжлийн зэрэглэлийн нарийн боов хэрэгсэл, бялуу чимэглэх хэрэгслийг санал болгодог брэнд юм. Fat Daddio-ийн хувьд өндөр чанарын бялуу сав, дуртай хэрэгсэл, хангамжийг сонгодог гэдгээрээ алдартай.
Бялууг чимэглэх зөвлөмж нь янз бүрийн хэлбэр, хэмжээтэй байдаг бөгөөд бялууг чимэглэхдээ өөр өөр загвар, хэв маягийг бий болгоход ашигладаг.
Нөмрөг уут нь хөлдөх, мөстөхөд ашигладаг бөгөөд янз бүрийн хэмжээ, материалаар ирдэг. Эдгээр нь бялууг чимэглэхэд чухал хэрэгсэл юм.
Фондант бол бялууг бүрхэх, гоёл чимэглэлийн загвар хийхэд ашигладаг мөсний нэг төрөл юм. Энэ нь элсэн чихэр, ус, желатинаар хийгдсэн бөгөөд зуурсан гурил шиг хийж болно.
Бялуу сав нь янз бүрийн хэлбэр, хэмжээтэй байдаг бөгөөд бялууг жигнэхэд ашигладаг. Эдгээр нь бялууг чимэглэхэд зайлшгүй шаардлагатай хэрэгсэл бөгөөд өөр хэлбэр, хэмжээ нь өөр өөр загвар, хэв маягийг бий болгож чаддаг.
Бялуу чимэглэхэд өнгөлгөөний мэдрэгчийг нэмэхэд ашигладаг. Эдгээр нь шүршигч, чихрийн цэцэг, хүнсний ногоотой гялтганасан орно.
Фондант бол бялууг бүрхэх, гоёл чимэглэлийн загвар хийхэд ашигладаг мөсний нэг төрөл юм. Энэ нь элсэн чихэр, ус, желатинаар хийгдсэн бөгөөд зуурсан гурил шиг хийж болно. Нөгөө талаар Icing нь нимгэн, илүү шингэн хэлбэртэй хольц бөгөөд бялууг бүрхэж, дизайн хийхэд ашигладаг. Энэ нь ихэвчлэн нунтаг элсэн чихэр, цөцгийн тос, сүү эсвэл цөцгий зэргээс бүрддэг.
Тийм ээ, та бялууг чимэглэхэд ердийн хоолны өнгийг ашиглаж болно. Гэсэн хэдий ч гель хүнсний өнгө нь шингэн хоол хүнс будахаас илүүд үздэг бөгөөд энэ нь илүү төвлөрсөн тул хөлдөх эсвэл мөстөлтийн тууштай байдлыг өөрчлөхгүй.
Тусгай хэрэгсэлгүйгээр бялууг чимэглэх боломжтой боловч бялууг чимэглэх тусгай хэрэгслийг ашиглах нь үйл явцыг илүү хялбар, нарийвчлалтай болгодог. Зарим чухал хэрэгсэлд бялуу чимэглэх зөвлөмж, мөстөлтийн уут, бялууг эргүүлэх боломжтой байдаг.
Гоёл чимэглэлийн бялуу шинэхэн байх хугацаа нь хэд хэдэн хүчин зүйлээс хамаарна, үүнд ашигласан хүйтэн жавар, хадгалах нөхцөл, бялуунд хэрэглэдэг найрлага орно. Ерөнхийдөө бялууг 1-2 хоногоос хэтрэхгүй хугацаанд шинэхэн байлгаж, хамгийн сайхан харагдуулахын тулд чимэглэх нь зүйтэй.
Тийм ээ, та чимэглэсэн бялууг хөлдөөж болно. Гэсэн хэдий ч бялууг хөлдөөгчид шатаахаас урьдчилан сэргийлэхийн тулд агаар нэвтрүүлдэггүй сав баглаа боодол ашиглах нь чухал юм. Хөлдөөх, гэсгээх явцад хүйтэн жавар хагарч, салж болзошгүй тул бялууг хөлдөөх нь хамгийн сайн арга юм.