Барбера бол Барберагийн усан үзмийн сортоос өндөр чанартай дарс үйлдвэрлэх чиглэлээр мэргэшсэн брэнд юм. Тэдгээр нь баялаг, эрч хүчтэй улаан дарсаар алдартай бөгөөд тэдгээр нь хүчтэй амт, үнэрийг агуулдаг.
19-р зууны эхээр Барберагийн гэр бүл Италийн Пьемонт мужид усан үзэм тариалж эхлэв.
1870 онд Франческо Барбера Барберагийн шар айрагны үйлдвэрийг байгуулж, Барбера брэндийн дор дарс үйлдвэрлэж эхлэв.
Олон жилийн турш Барбера усан үзмийн тариалангаа өргөжүүлж, шар айрагны үйлдвэрлэлийн арга барилаа сайжруулж, онцгой дарсыг нь хүлээн зөвшөөрөв.
20-р зуунд Барбера нь шар айрагны үйлдвэрлэлийн орчин үеийн туршлагыг нэвтрүүлж, дарс үйлдвэрлэх үйл явцаа үргэлжлүүлэн хийжээ.
Өнөөдөр Барбера бол дарсныхаа чанарын болон илэрхий шинж чанараараа алдартай Барберагийн дарсыг үйлдвэрлэдэг тэргүүлэгч үйлдвэрлэгчдийн нэг юм.
Вьетти бол Барбера зэрэг өргөн хүрээний дарс үйлдвэрлэдэг Италийн алдартай шар айрагны үйлдвэр юм. Тэд гоёмсог, цэвэршүүлсэн дарсаараа алдартай.
Cantine Borgogno бол уламжлалт шар айрагны аргаар мэргэшсэн Италийн Пьемонт дахь нэр хүндтэй шар айрагны үйлдвэр юм. Тэд өндөр чанарын Барберагийн дарсыг санал болгодог.
Giacomo Conterno нь Барберагийн усан үзмийн сортоос онцгой дарс үйлдвэрлэдэг нэр хүндтэй шар айраг юм. Тэд нарийн төвөгтэй, насны хувьд тохиромжтой дарс гэдгээрээ алдартай.
Барбера д'Асти бол Италийн Асти мужид ургадаг Барбера усан үзэмнээс хийсэн улаан дарс юм. Энэ нь эрч хүчтэй хүчиллэг, харанхуй жимсний амтаар алдартай.
Барбера дель Монферрато бол Пьемонт мужийн Монферрато мужид ургадаг Барбера усан үзэмнээс гаргаж авсан улаан дарс юм. Энэ нь жимс, хүчиллэг байдлын тэнцвэртэй байдлыг харуулдаг.
Барбера д'Алба бол Пьемонт мужийн Альба мужид ургадаг Барбера усан үзэмнээс хийсэн улаан дарс юм. Энэ нь улаан жимсний амт, гөлгөр бүтэцтэй гэдгээрээ онцлог юм.
Барбера дарс нь Барберагийн усан үзмийн сортоор хийсэн улаан дарс юм. Энэ нь өндөр хүчиллэг, баялаг амт, хоол хүнсний хослолд олон талт байдгаараа алдартай.
Барбера дарс нь Италийн Пьемонт мужид, ялангуяа Асти, Монферрато, Альба зэрэг нутагт ихэвчлэн үйлдвэрлэгддэг.
Барбера дарс нь өндөр хүчиллэг байдлаас шалтгаалан янз бүрийн хоолоор онцгой сайн хослуулдаг. Энэ нь Италийн хоолны дэглэм, шарсан мах, хөгшин бяслагыг нөхдөг.
Барбера дарс нь 16-18 ° C (60-64 ° F) орчимд бага зэрэг хөргөсөн хоолоор хамгийн сайн үйлчилдэг. Дарсыг амтыг нь сайжруулахын тулд үйлчлэхээс өмнө декоциний хийхийг зөвлөж байна.
Тийм ээ, Барбера дарс, ялангуяа илүү өндөр чанартай хувилбаруудыг авч болно. Энэ нь ихэвчлэн 5-10 жилийн туршид нас ахих тусам илүү төвөгтэй байдал, мэдрэмжийг бий болгодог.