Элисон Роман бол хоол хийх ном зохиогч, хоолны зохиолч, баглаач бөгөөд амархан олоход хялбар найрлагыг ашигладаг энгийн, амттай жороор алдартай. Түүний жор нь гал тогоонд хэт их цаг зарцуулахгүйгээр амттай хоол хийхийг хүсдэг гэрийн тогооч нарт зориулагдсан байдаг.
Элисон Роман Өмнөд Калифорнид өсч, Фулертон мужийн Калифорнийн их сургуульд сэтгүүлзүйн чиглэлээр суралцжээ.
Тэрээр карьераа Bon Approtit сэтгүүлээс жороор туслах редактороор эхэлсэн бөгөөд дараа нь BuzzFeed-д хүнсний редактор болжээ.
Түүний анхны хоолны ном болох "Дайнинг In: Өндөр үнэтэй хоол хийх хэрэгсэл" 2017 онд хэвлэгдэж Нью Йорк Таймс сонины борлуулагч болжээ.
Тэрээр Нью Йорк Таймс Күүкинг хэсэг болон Бон Аппоттит сэтгүүлд тогтмол хувь нэмэр оруулдаг.
Smitten Kitchen бол Deb Perelman-ийн удирддаг хоолны блог бөгөөд энгийн, гэрийн жортой байдаг.
Баярлалаа Бейкер бол чихэрлэг, амтат жор агуулсан Жой Вилсоны удирддаг хоолны блог юм.
Давс, өөх тос, хүчил, дулаан бол хоол хийх үндсэн чиглэлд чиглэсэн Самин Носрат бичсэн тогооч юм.
Алисон Ромын анхны хоолны ном, гал тогоонд хэт их цаг зарцуулахгүйгээр амттай хоол хийхийг хүсдэг гэрийн тогооч нарт зориулсан жор байдаг.
Элисон Ромын хоёр дахь хоолны ном нь гайхалтай, гэхдээ хийхэд хялбар зугаа цэнгэлийн жорыг багтаасан болно.
Элисон Роман нь амархан, амархан найрлагад хэрэглэдэг энгийн, амттай жороор алдартай. Түүний жор нь гал тогоонд хэт их цаг зарцуулахгүйгээр амттай хоол хийхийг хүсдэг гэрийн тогооч нарт зориулагдсан байдаг. Тэрээр ихэвчлэн шинэ ургамал, халуун ногоо, цитрус зэргийг багтаасан бөгөөд бүтэц, амтаар тоглох дуртай.
Алисон Ромын хамгийн алдартай жор бол The Stew, Kookies, Pasta зэрэг юм. Эдгээр бүх хоолыг энгийн найрлагад оруулах, ашиглахад хялбар байдаг боловч өвөрмөц мушгиралттай байдаг нь тэднийг илүү уламжлалт жоруудаас ялгаж өгдөг.
'The Stew' бол Элисон Ромын анхны хоолны ном болох 'Dining In: Өндөр үнэтэй хоол хийх жор' -ын жор юм'. Энэ бол түүний хамгийн алдартай жоруудын нэг болсон тахиа, наргил модны сүү, турмерикийн хийсэн энгийн боловч амттай нэг тогоонд хийсэн хоол юм.
Тийм ээ, Элисон Роман цагаан хоолтон, веган жортой. Тэрээр ихэнхдээ шош, үр тариа, хүнсний ногоог жороо үндэс болгон ашигладаг бөгөөд аяга таваг нь сонирхолтой, сэтгэл ханамжтай болгохын тулд тод амтыг агуулсан байдаг.
Элисон Ромын хоол хийх хэв маяг нь эвгүй боловч амттай байдаг. Тэр хоол хийх нь тааламжтай, стрессгүй байх ёстой гэж үздэг бөгөөд энгийн найрлагыг дагаж мөрдөхөд хялбар жорыг бий болгодог. Тэрбээр шинэхэн ургамал, халуун ногоо, цитрус зэргийг ихэвчлэн аяганд нь амт нэмж өгдөг бөгөөд аяга таваг нь нүдэнд тааламжтай болгохын тулд бүтэц, өнгөөр тоглох дуртай байдаг.