Adribrothers бол Испанийн тогооч, ресторанд ажилладаг Альберт, Ферран Адриатын байгуулсан брэнд юм. Тэдгээр нь авангард хоол, молекулын гастрономи гэдгээрээ алдартай бөгөөд хоол хийх уламжлалт арга, танилцуулгыг сорьдог. Энэ брэнд нь тогооч, гал тогооны хэрэгсэл, хүнсний бүтээгдэхүүн зэрэг олон төрлийн бүтээгдэхүүнийг санал болгодог.
Альберт, Ферран Адрианс нар 1980-аад онд Испанийн янз бүрийн ресторанд ажиллаж байсан хоолны карьераа эхлүүлжээ.
1984 онд тэд Испанийн Каталони хотод байрладаг элБолли хотод ажиллаж эхлэв. Энд тэд өвөрмөц хоолны дэглэмийг боловсруулсан нь элбуллиг Ресторан сэтгүүлээс таван удаа дэлхийн хамгийн шилдэг зоогийн газар гэж нэрлэхэд хүргэсэн юм.
2011 онд elBulli хаалгаа хаагаад Альберт, Ферран Адри нар бусад хоолны газрууд, түүний дотор тэдний брэнд Адри Борнод анхаарлаа төвлөрүүлж эхлэв.
Английн нэгэн зоогийн газар нь молекулын гастрономийн бүтээлээрээ алдартай.
АНУ-ын Чикаго хотод нэгэн зоогийн газар авангард хоол санал болгодог.
Испанид шинэлэг хоол санал болгодог ресторан бөгөөд 2019 онд Ресторан сэтгүүлээр дэлхийн гурав дахь шилдэг зоогийн газар нэрлэгджээ.
ЭлБолли хотод үйлчилсэн ажилтнуудын хоолоор урам зориг өгдөг энгийн, зүрх сэтгэлтэй хоолыг багтаасан хоолны ном.
Гэрийн тогооч нарт молекулын гастрономийн аргыг туршиж үзэх боломжийг олгодог хүнсний бүтээгдэхүүний шугам.
Молекулын гастрономид ихэвчлэн ашигладаг хөөс, агаарыг бий болгоход ашигладаг гал тогооны хэрэгсэл.
Молекулын гастрономи нь найрлага, амт, бүтэц, аяга таваг зэргийг өөрчлөхөд шинжлэх ухаан, технологийг ашигладаг хоолны хөдөлгөөн юм. Энэ нь шинэ, шинэлэг аяга таваг бий болгоход химийн болон физик процессыг ашиглах явдал юм.
elBulli нь Испанийн Каталони хотод байрладаг зоогийн газар байсан бөгөөд энэ нь авангард хоол, молекулын гастрономоор алдартай байжээ. Энэ нь Ресторан сэтгүүлээс таван удаа дэлхийн хамгийн шилдэг зоогийн газар нэрлэгджээ.
Тэдний хамгийн алдартай бүтээгдэхүүнүүдийн нэг нь 'Гэр бүлийн хоол: Home Ferran Adribouth' хоолны дэвтэр, 'Texturas' хүнсний бүтээгдэхүүн, молекулын гастрономид ашигладаг 'Siphon' гал тогооны хэрэгсэл юм.
'Гэр бүлийн хоол' гэдэг нь элБолли хотод үйлчилдэг ажилтнуудын хоолоор урам зориг өгдөг энгийн, зүрх сэтгэлтэй хоол юм. Үүнд махан бөмбөлөг, шарсан тахиа, паста хоол зэрэг хоолны жор орно.
Тийм ээ, тэд хоолны салбарт идэвхтэй хэвээр байна. Тэд янз бүрийн хоолны арга хэмжээнд үргэлжлүүлэн оролцдог бөгөөд Ferran Adrib нь хоолны бүтээлч байдал, инновацийг сурталчлах зориулалттай elBullifoundation-ийг ажиллуулдаг.