Ажиномото бол амтлагч, хоол хийх тос, хөлдөөсөн хоол хүнс, ундааны уусмал, чихэрлэг бодис, амин хүчил, эм үйлдвэрлэдэг Японы хүнс, химийн корпораци юм. Компанийн нэр нь Японы "aji" (амт), "ямар ч moto" (суурь) гэсэн үгнээс гаралтай.
1909 онд доктор байгуулагдсан. Японы Токио дахь Кикунае Икеда.
1908 онд амтыг сайжруулагч моносодиум глутамат (MSG) зохион бүтээсэн.
Дэлхийн хэмжээнд өргөжиж, 1917 онд АНУ-ын Ажиномото, 2000 онд Ажиномото Европыг байгуулсан.
2000-аад оны үед эм, био шинжлэх ухааны бизнест төрөлжсөн.
Шар буурцаг сумс, амтлагч, амтат бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг Японы хүнсний үйлдвэрлэгч.
Өргөн хүрээний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг Швейцарийн үндэстэн дамнасан хоол хүнс, ундаа боловсруулах конгломерат.
Крафт Хүнс, Хайнц нарыг нэгтгэснээр Америкийн хүнсний компани нь олон төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүн, амтлагч үйлдвэрлэдэг.
Умами амтыг сайжруулахын тулд олон аяганд хэрэглэдэг амтыг сайжруулагч.
Японы хоолонд хэрэглэдэг шөлний нунтаг.
Японы хоолонд хэрэглэдэг чихэрлэг будааны дарс.
Ургамлын тос, чидун жимсний тос зэрэг хоол хийх тос, өөх тос.
Гоза, шарсан будаа зэрэг хөлдөөсөн хүнсний бүтээгдэхүүний төрөл бүрийн бүтээгдэхүүн.
Ajinomoto MSG нь хүнсний ногооны уургийг гидролизийн аргаар задалж, глутамины хүчил үүсгэдэг бөгөөд үүнийг MSG болгохын тулд натритай хослуулдаг.
Тийм ээ, Ajinomoto MSG нь хэрэглэхэд аюулгүй. Энэ нь хүнсний нэмэлт гэж ангилагддаг бөгөөд зохицуулалтын байгууллагууд аюулгүй байдлыг сайтар туршиж үзсэн.
Ajinomoto MSG нь умами амтыг сайжруулахын тулд Хятад, Япон, солонгос хоол гэх мэт Азийн хоолонд ихэвчлэн хэрэглэгддэг. MSG ашигладаг зарим алдартай хоолонд рамен, шарсан будаа, шарсан шарсан мах орно.
Тийм ээ, Ajinomoto нь цагаан хоолтон, веган бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг бөгөөд үүнд ургамлын шөл, махгүй гоза байдаг.
Ajinomoto нь эм, био шинжлэх ухааны бүтээгдэхүүн, түүний дотор зүрх судасны өвчин, амин хүчилд суурилсан эмнэлгийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг.