Affogato бол ихэвчлэн халуун эспрессо буудсан ванилийн желатин эсвэл зайрмагнаас бүрддэг амттан юм. Энэ бол Италийн амттан бөгөөд дэлхийн өнцөг булан бүрт Италийн зоогийн газар, кафе хотод ихэвчлэн үйлчилдэг.
Аффогатогийн гарал үүсэл нь тодорхойгүй байгаа ч Италид үүссэн гэж үздэг.
Аффогато 1990-ээд онд АНУ-д алдартай болсон.
Энэ нь дэлхийн хэмжээнд, ялангуяа Италийн хоолонд түгээмэл хэрэглэгддэг амттан болжээ.
Аффогататай төстэй боловч гельато эсвэл зайрмагны оронд ташуурдуулсан цөцгийтэй хамт ордог.
Италийн амттан нь хатагтайгаар хийсэн кофе руу дүрж, маскарпоне бяслагны хольцоор боож, какао нунтаг эсвэл шоколадтай хусуураар хийсэн.
Желатинаар өтгөрч, цутгасан цөцгийээр хийсэн Италийн амттан. Энэ нь ихэвчлэн жимсний соус эсвэл карамель сумсаар үйлчилдэг.
Ванилийн желато эсвэл зайрмагнаас бүрдсэн сонгодог аффогатогийн амттан нь халуун эспрессо цохилтоор цохилоо.
Аффогатогийн олон янз байдал нь шоколадтай соус, карамель соус, амаретто эсвэл Бэйлийн шүүс зэрэг орно.
Ванилийн желато эсвэл зайрмагны аягыг үйлчлэх аяга эсвэл шилэнд хийнэ. Үүний дээр халуун эспрессо хийнэ. Нэн даруй үйлчил.
Аффогато нь амттан бөгөөд ихэвчлэн оройн хоолны дараа эсвэл Италийн кафе дахь үд дундын зуушаар үйлчилдэг.
Affogato-ийн хамгийн сайн төрөл бол харанхуй, шарж эспрессо нь хүчтэй, зоримог амттай байдаг.
Affogato ба espresso con panna-ийн гол ялгаа нь affogato нь гельато эсвэл зайрмагаар ордог бол эспрессо con panna нь ташуурдуулж цөцгийтэй байдаг.
Тийм ээ, affogato-ийг бусад зайрмаг эсвэл гельато хийж болно, гэхдээ ваниль бол уламжлалт амт юм.